Lipno dětem aneb Den s Integrovaným záchranným systémem 2016

08.09.2016 10:17

Poklidný konec léta na Lipně zpestří víkendová akce, kterou si užijí nejen děti, ale i jejich rodiče. V sobotu 10. září se do Lipna nad Vltavou sjedou jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému, aby návštěvníkům prezentovali svou nevšední práci, i speciální techniku.

Lipno dětem aneb Den s Integrovaným záchranným systémem 2016
Foto: lipno.info
Popisek: Lipno dětem

V rámci akce Lipno dětem proběhnou ukázky zásahů profesionálních hasičů, zdravotních záchranářů i policistů. Během nich budou k vidění policejní kynologové a koně při práci, komentované ukázky resuscitace, ale i ukázka hašení a policejní zásah v podobě ozbrojeného přepadení eskorty. Rodiče s dětmi si budou moci zblízka prohlédnout techniku, kterou využívají jednotlivé složky IZS, včetně techniky Vodní záchranné služby, Horské služby a NP Šumava.

„Některé atrakce si návštěvníci vyzkouší doslova na vlastní kůži. Připraven je simulátor převrácení a nárazu od BESIP, dětské dopravní hřiště nebo cyklotrenažér,“ říká Eva Černíková z pořadatelské společnosti Lipensko s.r.o.

Na programu bude i divácky velmi atraktivní slaňování z vrcholu Stezky korunami stromů. Právě u Stezky a nově otevřeného Království lesa bude letos situováno celé zázemí programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…