Lipno je přichystané na prázdninové hosty. Závodní trať si vyzkouší i Chalupa a Doktor

28.01.2016 12:03

Velmi dobré lyžařské podmínky panují v těchto dnech ve Skiareálu Lipno. Na téměř jedenácti kilometrech sjezdovek je přes čtyřicet centimetrů sněhu a areál je tak připravený na víkendový nápor lyžařů. Přijedou také především děti, kterým začínají v příštím týdnu jarní prázdniny.

Lipno je přichystané na prázdninové hosty. Závodní trať si vyzkouší i Chalupa a Doktor
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno

„Sjezdovky jsou velmi dobře přichystané a těšíme se na nápor rodin s dětmi, který začne už o tomto víkendu. V provozu je i Školní sjezdovka, Bambiny park, nebo také Fox park s oblíbeným maskotem lišákem a děti i jejich rodiče se mohou těšit na celou řadu akcí,“ zve všechny do Skiareálu jeho ředitel Petr Dušek.

Poznamenal, že pro děti budou prázdniny na Lipně ideální možností, jak se naučit lyžovat pod vedením zkušených instruktorů.

Už v pátek začne v areálu také šestá série oblíbené reality show s ČT sport na vrchol. Mezi novinky této soutěže patří například paralelní slalom a je určená pro amatérské lyžaře. Trať si však vyzkouší také sportovní ředitel Českého olympijského výboru a dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice Martin Doktor i stříbrný olympijský medailista ve veslování Václav Chalupa. „Jako veslaři jsme vždycky na lyže jezdili, ale spíš na běžky. Sjezdovky jsem si s sebou brával tak kolem dvaceti, když jsem míval ještě hodně sil. Teď bych už zase jezdil rád, jenže v posledních letech není zase moc sněhu,“ posteskl si Chalupa, který bude letošní srpen trávit převážně na Lipně v Olympijském parku. A kdo bude mezi slalomovými tyčemi rychlejší? „Vzhledem k postavě by to měl být Martin,“ uvažoval Chalupa.

Nejen závodníci si však přijdou v pátek na své, užijí si především děti, které mají vysvědčení. „Výhodu mají jedničkáři, kteří budou lyžovat za dvacku a na Stezku korunami stromů mají vstup zdarma! Stačí všude předložit jen vysvědčení se samými jedničkami z tohoto školního roku,“ upozornil Dušek.  Zmínil, že mezi lákadla víkendu bude patřit i sobotní akce Templestore Snowboard Day, což je testování snowboardů a modelů Freeski 2016. „Snowboardisté se v rámci této akce utkají i o hodnotné ceny v sedmi disciplínách,“ upřesnil Dušek a doplnil, že víkend zakončí v neděli v 19 hodin tradiční vítání hostů ve Fox parku.

Od 1. února zahajuje Skiareál Lipno také fotografickou soutěž Lipno.úsměv, o které se každý dozví více na webových stránkách www.skiareallipno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…