Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie

27.04.2015 13:40

Hejtman Martin Netolický v bílém cylindru, historická vozidla, swingová hudba, flašinetáři či četníci. Litomyšl v sobotu ožila zahájením již čtvrté lázeňské sezony jedinečných lázní ducha, kde nenajdete klasické termální prameny či léčbu pohybového aparátu. Litomyšl léčí pouhým pobytem v městě plném kultury, staré i nové architektury, parků, či kulturních akcí.

Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie

„Lázně ducha mají své neopakovatelné kouzlo, a proto se vždy zahájení sezony s radostí účastním. Návrat do minulých dob je příjemným zpestřením poslední dubnové soboty. Vzhledem k tomu, že Litomyšl nemá narozdíl od ostatních lázeňských měst vlastní léčivý pramen, vypomohl jsem si pramenem z Biskupic u Jevíčka, který má léčivé účinky zcela jistě,“ uvedl Martin Netolický. „Jelikož jsem dlouholetým příznivcem Divadla Járy Cimrmana, tak mne velice potěšilo osobní setkání s hercem Václavem Kotkem. Cimrmani si myšlenku lázní ducha osvojili a přijali ji za svoji,“ dodal Martin Netolický.

V Litomyšli neléčí tekuté prameny, ale prameny duchovní. Mezi ně patří například pozůstatky českobratrského Horního města na Jiráskově ulici, Máchadlo a Mariánská ulice, ulice Josefa Váchala a navazující ulice Boženy Němcové, Toulovcovo náměstí či Šantovo náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…