Loterie bez hazardu: Bonzování nelegálních heren odskáčou zoufalí zaměstnanci

15.07.2014 14:26

Iniciativa Loterie bez hazardu v souvislosti se startem tzv. Map nelegálního hazardu, které minulý týden spustila asociace SPELOS, upozorňuje na to, že tuto formu bonzování nelegálních heren neodskáčou jejich skuteční provozovatelé, ale zoufalí zaměstnanci, kterým nezbylo nic jiného, než pracovat v těchto nelegálních hernách.

Loterie bez hazardu: Bonzování nelegálních heren odskáčou zoufalí zaměstnanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

„Ti skuteční „šmejdi“, kteří stojí za velkým rozmachem nelegálních heren, jsou velmi dobře právně kryti a jediní, kdo odskáčou tento lov na škodnou, budou zase jen zoufalí zaměstnanci,“ je přesvědčena Jarmila Novotná, předsedkyně spolku Svobodná volba a spoluzakladatelka iniciativy Loterie bez hazardu.

„Zoufalí lidé dělají zoufalé činy. Zdivočelá regulace legálních heren dohnala některé jejich provozovatele k tomu, že naletěli lákavým slibům majitelům kvízovamatů či lidem, kteří se schovávají za spolky typu Život je horu. Teď už sice ví, že se dostali nad velkou propast, ale ve falešné naději doufají, že je organizátoři nelegálních heren ochrání. Jsou to totiž především lidé, tátové a mámy od rodin, kteří byli díky aktivistům okradeni o investice, hrozí jim ztráta práce, neschopnost splácen hypotéky a ve výsledku návštěva exekutora. A přitom nikoliv jejich vinou. Jsou zahnáni do kouta a nemají jiné východisko,“ vysvětluje Jarmila Novotná.

Podle jejich slov se totiž na Mapách nelegálního hazardu objevují třeba i malé rodinné hospůdky, ve kterých býval jeden nebo dva automaty, které nikdy nezpůsobily žádné problémy a nepředstavovaly žádné velké zisky, ale pomáhaly udržet hospodu v černých číslech. Teď jim hrozí definitivní krach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…