Loterie bez hazardu: Na Praze 7 to vře kvůli hazardu

16.06.2014 16:15

Nebývale ostrá diskuse se v těchto dnech rozhořela mezi iniciativou Loterie bez hazardu a zastupiteli MČ Praha 7. Důvodem je nepříliš povedené referendum o hazardu, kdy účast hlasujících nepřekročila hranici potřebnou pro jeho platnost.

Loterie bez hazardu: Na Praze 7 to vře kvůli hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrací automaty

Referendum proběhlo v termínu voleb do Evropského parlamentu a zúčastnilo se jen okolo 15 % voličů. Zastupitelé Strany zelených a SNK Evropských demokratů přesto již připravili návrh na změnu celopražské vyhlášky a zařazení Prahy 7 do kategorie městské části zcela bez heren.

„Musíme se ohradit proti výrokům Ondřejem Mirovského, kandidáta na starostu Prahy 7, který nás nazývá hazardní lobby či dokonce mafií,“ říká zakladatelka iniciativy Jarmila Novotná. Mirovský tak reagoval na dopis zastupitelům Prahy 7, ve kterém iniciativa upozorňuje, že úplný zákaz heren problémy s hazardem nevyřeší, ale pouze připraví o práci poctivé zaměstnance. „Zdůrazňujeme, že my nehájíme hazard ani majitele heren, hájíme pouze své normální zaměstnání proti populistické inkvizici. O to více nás šokuje vyjádření místní zastupitelky Olgy Sommerové, která uvedla, že námi vydělávané peníze nejsou normální peníze, protože plynou ze závislosti. Opravdu nechápeme, jak někdo může vůbec tvrdit, že legální práce u legálních podnikatelů není normální, a dokáže nás přirovnávat k drogovým dealerům,“ pokračuje Novotná,  podle které by se měla Olga Sommerová za svůj výrok omluvit.

Zastupitel Prahy 7 Mirovský již dříve zpochybnil, že iniciativa zastupuje 60.000 lidí, kteří v herním průmyslu pracují a tvrdí, že jde spíše o hájení zájmů majitelů heren. S tím nesouhlasí představitelé Iniciativy:“Jsme legitimní iniciativou sdružující lidi, kterým dává práci loterní průmysl. Nejsme virtuální mediální bublinou, jsme skuteční lidé, zaměstnanci jako všichni jiní, kteří tvrdě pracují, aby si vydělali normální peníze a uživili své rodiny. My nehájíme hazard, my nehájíme majitele heren, my hájíme své zaměstnání proti populistickým inkvizicím,“ zdůrazňuje Novotná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…