Lukáš Kaucký se stal politickým náměstkem Ministerstva zahraničních věcí

01.07.2015 16:10

Lukáš Kaucký (ČSSD) byl jmenován politickým náměstkem na Ministerstvu zahraničních věcí ČR. Z titulu své nové funkce bude moci zastupovat ministra zahraničních věcí při jednáních české vlády a v Parlamentu České republiky. MZV ČR současně snížilo počet náměstků z osmi na sedm.

Lukáš Kaucký se stal politickým náměstkem Ministerstva zahraničních věcí
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Lukáš Kaucký, který byl dosud odborným náměstkem pro řízení sekce logistiky a služeb, tak ve funkci politického náměstka nahrazuje Petra Druláka.  Petr Drulák se stává ředitelem politického kabinetu ministra, do jeho kompetence bude mimo jiné patřit příprava koncepčních materiálů, postojů a prosazování politiky ministerstva. Změny ve funkcích platí k 30. červnu 2015.

Do funkce odborného náměstka pro řízení provozně-ekonomické sekce byl současně jmenován Martin Pros. Na MZV ČR bude zodpovídat za správu majetku, rozpočet a ekonomiku ministerstva. Funkci odborného náměstka pro řízení sekce právní a konzulární nově zastává diplomat Martin Smolek.

V dalších pozicích pro řízení sekcí nadále působí stávající náměstci: Martin Tlapa je odborným náměstkem sekce bilaterální mimoevropské spolupráce, ekonomické diplomacie a mezinárodních ekonomických institucí, Jakub Kulhánek je odborným náměstkem pro řízení sekce bezpečnostní a multilaterální, Ivana Červenková je odbornou náměstkyní pro řízení sekce Úřad ministerstva a Ivo Šrámek je odborným náměstkem pro řízení sekce evropské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.