Lůžkový hospic Libereckého kraje v lednu přijme první pacienty

19.12.2015 17:07

Lůžkový hospic Libereckého kraje je dokončen a v lednu roku 2016 se do něj nastěhují první klienti. Jeho budování začalo v červenci roku 2014 a nyní je u konce. Celkové náklady na stavbu, dodávku technologií i vnitřního vybavení dosáhly částky necelých 109 milionů korun. Poskytovatelem péče bude v novém lůžkovém zařízení Hospicová péče sv. Zdislavy, o.p.s.

Lůžkový hospic Libereckého kraje v lednu přijme první pacienty
Foto: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz
Popisek: Krajský úřad Libereckého kraje

„Liberecký kraj byl jedním z posledních krajů, který neměl svůj lůžkový hospic, tolik potřebné zařízení pro nevyléčitelně nemocné lidi. V tomto roce se nám podařilo konečně naplnit myšlenku, o které naši předchůdci poslední deset let pouze hovořili a jsem za to rád,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Lůžkový hospic našel zázemí v budově bývalého sirotčince v liberecké ulici U Sirotčince, kterou včetně přilehlých pozemků věnovalo Libereckému kraji statutární město Liberec. Liberecký kraj zajistil financování přestavby objektu se spoluúčastí Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Stavba stála 100.427.819 Kč (částka včetně DPH). Další peníze proudily do vybavení objektu a technologií, což přišlo na dalších 8.003.049 Kč (včetně DPH). Celkové náklady tak dosáhly sumy téměř 108.652.509 Kč.  

„Nebylo snadné připravit tak náročný a ostře sledovaný projekt a zabralo to mnoho měsíců, ale díky nasazení a mravenčí práci desítek lidí se to povedlo,“ shrnul Vít Příkaský, radní pověřený řízením rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, který celý projekt administroval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…