MAS Moravský kras hledá týmy na mezinárodní setkání přátel pícek a tradiční gastronomie

18.02.2016 10:15

VII. mezinárodním setkání přátel pícek a tradiční gastronomie se uskuteční ve dnech 8.-10. července 2016 ve Slovenské republice v Pribeníku (Perbenyik) u Královského Chlmce v Košickém kraji. Na akci budete mít možnost nahlédnout do Európy- našeho domova, do gastronomických specialit, které se zhotovují na volném ohni v Karpatské kotlině, jakož i do jedinečných zařízení a technologií, které slouží při zhotovování těchto specialit.

MAS Moravský kras hledá týmy na mezinárodní setkání přátel pícek a tradiční gastronomie
Foto: mojebrno.wz.cz
Popisek: Moravský kras

Přátelé pícek vaří a pečou podle tradic jídla, které se připravují v tradičních a mobilních pecích, na litinových kotoučích, v kotlíku, v pánvích, v různých grilech a v jiných strukturách. Mezi sebou si rozdávájí zkušenosti, recepty a ochutnávají i svoje pálenky, vždyť i dobrý kněz se učí do smrti. Během ochutnávání, vaření a pečení se o dobrou náladu účastníků postarají místní lidové hudby. Po večeřích bude možnost spalování kalorií, které se získají během celého dne formou taneční zábavy, hudba bude hrát až do rána.

MAS Moravský kras z.s. spolu s organizátory akce hledá několik týmů z České republiky kteří by venku na otevřeném ohni nebo ve venkovní peci připravili na setkání přátel pícek každý min. 1 tradiční české nebo moravské jídlo.

Další informace naleznete v pozvánce zde.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…