MDPO: Speciální autobusový spoj č. 110 bude jezdit 4. prosince 2015

01.12.2015 11:40

Výročí 110-ti let městské dopravy v Opavě si mohou občané připomenout 4. prosince 2015 cestou speciálním spojem č. 110 k poslední opavské tramvaji.

MDPO: Speciální autobusový spoj č. 110 bude jezdit 4. prosince 2015
Foto: MDPO
Popisek: Speciální autobusový spoj č. 110 bude jezdit 4. prosince 2015

Jízdou tramvaje s evidenčním číslem 7 byl zahájen a také definitivně ukončen tramvajový provoz v Opavě. Opavská “Sedmička“ projela poprvé Opavou 4. prosince 1905, ale shodou okolností i naposledy 22. dubna 1956. Tramvajovou dopravu v Opavě tehdy nahradily plně trolejbusy, které jezdí ulicemi města již od roku 1952.

A jaký byl další osud této tramvaje? Nejprve skončila jako zahradní chatka na soukromém pozemku, kde 48 let chátrala a k její záchraně přispělo až blížící se sté výročí tramvajové dopravy v Opavě. A právě tento zrekonstruovaný vůz si budou moci občané Opavy opět prohlédnout v celé své kráse 4. prosince v areálu MDPO, a.s. na Bílovecké ulici.

Opavský dopravní podnik vypraví proto v den 110 výročí opavské městské dopravy speciální bezplatný autobusový spoj č. 110, který zaveze všechny jeho cestující k opavské „Sedmičce“. Tam je čeká nejenom komentovaná prohlídka zrekonstruovaného vozu, ale i možnost si zakoupit pouze v areálu MDPO, a.s. a jen v tento den knihu 110 let městské dopravy v Opavě za jubilejní cenu 110,- Kč.

Bezplatný autobusový spoj č. 110 bude pro všechny zájemce jezdit 4. prosince 2015 ze zastávky Divadlo přímo k vystavené tramvaji č. 7 a zpět kyvadlově od 14 do 18 hodin. Více informací k tomuto spoji najdete aktuálně na www.mdpo.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…