MF zvítězilo ve sporu o 6 mld. Kč kvůli internetové ruletě

03.11.2015 18:12

Česká republika zastoupená Ministerstvem financí dosáhla dne 3. listopadu 2015 u Obvodního soudu pro Prahu 1 zamítnutí žaloby ve věci žalobce CASINO Kartáč Group a.s., o náhradu škody ve formě ušlého zisku, který žalobce vyčíslil na částku převyšující 6 mld. Kč.

MF zvítězilo ve sporu o 6 mld. Kč kvůli internetové ruletě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo financí

 Žalobce se žalobou podanou v roce 2011 domáhal náhrady škody ve formě ušlého zisku z důvodu údajného nezákonného rozhodnutí spočívajícího v nepovolení provozování elektromechanické rulety prostřednictvím internetu (tzv. e-rulety).

„Jedná se o další úspěch Ministerstva financí, které tento soudní spor zvládlo plně vlastními silami,“ uvedl ministr financí Andrej Babiš s tím, že tyto úspěchy jsou dalším potvrzením správnosti zvolené strategie, tj. právní zastupování bez externích právníků. „Rád bych internímu týmu právního zastupování, který se na soudním řízení podílel, poděkoval za odvrácení další hrozby pro peníze daňových poplatníků“, dodal.

V minulosti bylo Ministerstvo financí nuceno využívat služeb externích advokátních kanceláří. Ministerstvu financí se však s příchodem současného vedení podařilo vybudovat chybějící samostatnou právní sekci, do které se centralizovaly právní veškeré služby ministerstva.

Jeho členové se významným způsobem podílí nejen na strategickém řízení, ale rovněž na samotném právním zastoupení v rámci soudních řízení, a to jak v oblasti vnitrostátního, tak mezinárodního práva. Díky tomu se podařilo významným způsobem snížit náklady a zejména zvýšit kvalitu právního zastoupení. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…