MHMP: Divadlo Na zábradlí se vrací domů

12.10.2017 16:54

Otevřením Divadla Na zábradlí skončí rekonstrukce, dostavba a modernizace jeho domovské scény a začíná další etapa historie. Slavnostní otevření se uskuteční v pátek 27. 10. 2017. Ve znamení největší přestavby v dějinách divadla probíhala celá divadelní sezona 2016/17 i začátek sezony stávající.

MHMP: Divadlo Na zábradlí se vrací domů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Divadlo Na zábradlí se ocitlo v krizi po ztrátě foyeru a nemožnosti dohody s jeho bývalým pronajímatelem, kterou vyřešil zřizovatel divadla Magistrát hl. m. Prahy velkorysým rozhodnutím přestavět atrium na moderní dvoupodlažní foyer. Současně proběhly nutné úpravy diváckého traktu, kavárny, sociálních zařízení a šatny i výměna sedadel v hledišti. Pro divadlo to sice znamenalo hostování na jiných scénách, ale i tady znovu pomohl Magistrát, když dal od února 2017 Divadlu Na zábradlí možnost uvádět repertoár v Divadle Komedie, které Praha pro tento účel velice operativně uvedla do provozuschopného stavu.

„Budova Divadla Na zábradlí v majetku města neprošla v diváckém traktu v posledních desítkách let žádnou výraznější úpravou. Rekonstrukce byla nezbytná, město do ní investovalo rádo a zvýší tím kvalitu a hodnotu nemovitosti i pohodlí diváka. Divadlo Na zábradlí vykazuje vynikající umělecké a ekonomické výsledky, dosahuje rekordně vysokých tržeb a návštěvnosti, daří se zde vzácná symbióza vysokého hodnocení umělecké kritiky a diváckého zájmu. Divadlo Na zábradlí je považováno za jednu z nejkvalitnějších činoherních scén v České republice a tuto rozsáhlou rekonstrukci si jistě zaslouží a nyní dostalo i dostatečně kvalitní zázemí,“ uvedl radní Jan Wolf.

„Chtěl bych konstatovat, že si velmi cením nasazení všech spolupracovníků v nelehké situaci během přestavby a nesmírně si cením i operativního přístupu města během celé stavby. A především angažmá radního pro kulturu Jana Wolfa. Samozřejmě si také velice vážím čistého, moderního, přesto však tradici respektujícího architektonického návrhu celé přestavby z pera Ing. arch. Marka Tichého," dodal ředitel divadla Petr Štědroň.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…