MHMP: Hlavní město dokončilo novou jazykovou laboratoř

20.10.2020 21:41

Praha dokončila vybudování nejmodernější laboratoře v Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky hlavního města Prahy. Uskutečnění celého projektu od jeho návrhu a vizualizace až k otevření inovačního vzdělávacího prostoru vyšlo hlavní město na 2,2 milionu korun bez DPH. Laboratoř bude nyní pomáhat hlavně s distanční výukou a umožní škole rozšířit své služby nabídnutím vzdálených jazykových kurzů, po kterých je v Praze a České republice obecně velká poptávka.

MHMP: Hlavní město dokončilo novou jazykovou laboratoř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Nově vybudovaná moderní laboratoř v Jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky hlavního města Prahy bude sloužit k výuce cizích jazyků i češtiny u lidí, kteří chtějí v rámci svého v pobytu České republice studovat i náš jazyk, avšak nemají z různých důvodů možnost docházet na výuku osobně.

Laboratoř ihned po svém dokončení v minulých dnech začala sloužit vzdělávání, mimo jiné i k sobotním vysíláním, které hlavní město zahájilo s projektem Krajánek ve světě. Jeho cílem je připravit díky moderním technologiím rámec pro zajištění pravidelné výuky českého jazyka s evidencí docházky a možností pravidelného přezkušování žáků. Distanční online výuka je uzpůsobena specifikům českých žáků žijících dlouhodobě v zahraničí. Projekt je zaměřen především na děti, které nemají přístup k výuce češtiny v zahraničí. Hlavní město je vůbec první kraj v České republice, který spustil podobný projekt k podpoře výuky dětí dlouhodobě žijících v zahraničí.

Učebna jako taková je vybavena speciálním videokonferenčním systémem umožňujícím interaktivní distanční výuku, kdy se propojuje učitel nejen s žáky, ale propojuje žáky i mezi sebou. Učitel má k dispozici pro řízení výuky SMART podium, což je interaktivní displej, který mu umožňuje vytvořit pro něho i všechny žáky společný prostor, kam každý může vstoupit ze svého počítače a kde spolu plní interaktivní úlohy. V laboratoři se nachází také moderní videokonferenční jednotka složená ze dvou velkoplošných displejů, kdy na jednom učitel provádí výuku, a na druhém pak má spojení s jednotlivými žáky. Celý systém je pak zajištěn výkonným PC.

Kompletní rekonstrukce celé učebny včetně vybavení stála hlavní město přibližně 2,2 milionu korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…