MHMP: Nová výstavba v Praze 6 bude citlivější k charakteru čtvrti

01.12.2017 12:03

Zastupitelstvo hl. m. Prahy na včerejším zasedání zamítlo dvě úpravy územního plánu na zvýšení kapacity výstavby, které se týkaly výstavby ve dvou čtvrtích Prahy 6. Šlo o novou budovu na Vítězném náměstí a o změnu charakteru výstavby v Břevnově v okolí Kutnauerova náměstí. Výstavba tak v obou případech bude citlivější k charakteru čtvrtí, ve kterých má vzniknout.

MHMP: Nová výstavba v Praze 6 bude citlivější k charakteru čtvrti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Nová stavba na Vítězném náměstí

Zastupitelstvo projednalo návrh na zvýšení kapacity výstavby na parcele budoucí polyfunkční budovy LINE v proluce mezi ulicemi Verdunská a Jugoslávských partyzánů.

„Dnes byl definitivně zamítnut návrh na předimenzovanou výstavbu na Vítězném náměstí. Zastupitelstvo odmítlo znovu pořídit změnu územního plánu, která předpokládala zvýšení kapacity zástavby a kterou před časem zrušil soud. Stavba na pozemku tak bude respektovat charakter a výškovou hladinu celého náměstí,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Kvůli celkové neutěšené podobě Vítězného náměstí chce Praha začátkem příštího roku vypsat na budoucí urbanistickou podobu náměstí mezinárodní architektonickou soutěž.

Břevnov – okolí Kutnauerova náměstí

Zastupitelé odmítli také návrh na kapacitnější výstavbu u Kutnauerova náměstí v Břevnově. Návrh počítal s výstavbou až pětipatrových domů, což neodpovídá charakteru zástavby v této zelené čtvrti. Její současná podoba – tedy rodinné vily v zeleni, by byla navrhovanou změnou zásadně narušena. Zůstane tedy zachován stávající charakter výstavby maximálně třípodlažních domů. Proti změně, která by přinesla rozšíření ploch pro výstavbu pětipatrových bloků, vyslovili na konci roku 2016 nesouhlas zastupitelé městské části Praha 6 a v dubnu letošního roku také občané.

„Okolí Kutnauerova náměstí má svou specifickou podobu zeleného ostrova vilové čtvrti. Jsem proto ráda, že zastupitelstvo dnes zamítlo návrh na rozšiřování vysoké zástavby, která by zásadně změnila charakter této čtvrti,“ doplnila Petra Kolínská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…