MHMP: Nová výzva v Operačním programu Praha – pól růstu ČR

11.05.2016 15:07

Odbor evropských fondů MHMP vyhlašuje 11. 5. 2016. další výzvu k předkládání žádostí o podporu do Operačního programu Praha - pól růstu ČR v rámci prioritní osy 4. Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti. Výzva č. 19 se týká navýšení kapacity předškolního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let a jejím účelem je rozšířit potenciál zaměstnanosti rodičů s malými dětmi, navýšit kapacitu cenově dostupných zařízení péče o děti do zahájení povinné školní docházky a zajištění rovného přístupu ke vzdělávání.

MHMP: Nová výzva v Operačním programu Praha – pól růstu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Radní Ropková v tomto ohledu apeluje zejména na městské části, aby do výzvy podaly vlastní projekty. „Jsem ráda, že hlavní město prostřednictvím svého operačního programu pomáhá i rodinám s malými dětmi. Rodič, a většinou to bývají ženy, který zůstává s dětmi dlouhodobě doma, bývá po skončení rodičovské dovolené znevýhodněný, protože ztratí kontakt s pracovním prostředím. Rodiče často nemohli kvůli nedostatečné kapacitě předškolních zařízení, nebo vysokému školnému umístit dítě ve školce a nastoupit zpět do zaměstnání. Těší mě, že díky Evropským fondům dokážeme tuto situaci změnit a rodinám s malými dětmi nabídnout finančně dostupné řešení a rovnější šance,“ říká radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Prostřednictvím výzvy č. 19: Navýšení kapacity předškolního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let bude podporováno vytvoření nových míst ve stávajících zařízeních a budování nových zařízení pro poskytování péče o děti (dětské skupiny). Podporovány budou rekonstrukce, stavební úpravy, stavby a přístavby za účelem navyšování kapacity daného zařízení. Celková alokace činí 340 milionů Kč a rozdělení do jednotlivých projektů je blíže popsáno v textu výzvy.

„Chtěla bych v tomto ohledu apelovat zejména na jednotlivé městské části, které se potýkají s nedostatkem kapacit v předškolních zařízeních, aby se do výzvy se svými projekty hlásily. Bylo by z jejich strany velmi nezodpovědné, kdyby tuto výzvu ignorovaly,“ dodala Ropková.

Zájemci mohou podávat své žádosti o podporu prostřednictvím monitorovacího systému MS2014+ od 13. 6. 2016 do 22. 9. 2016. Oddělení evropských fondů zájemcům nabízí individuální konzultace k projektovým záměrům až do 15. 9. 2016.

„Uvědomujeme si, že celý proces od vypracování projektového záměru až po podání žádosti je náročný a jsme připraveni všem zájemcům nabídnout individuální konzultace s projektovými manažery k projektovým záměrům a školení, kde se podrobně seznámí s postupem a náležitostmi při vyplňování a podávání žádosti,“ doplnil Jan Hauser, ředitel Odboru evropských fondů Magistrátu hlavního města Prahy.

Text výzvy, dokumenty a veškeré potřebné informace najdou zájemci na: ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…