MHMP: PVK získaly jako první firma v ČR certifikát protikorupčního managementu

15.11.2020 12:58

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) úspěšně splnily certifikační audit protikorupčního managementu normy AbMS ISO 37001. Staly se tak první firmou v České republice, která tento certifikát získala prostřednictvím certifikační autority Bureau Veritas.

MHMP: PVK získaly jako první firma v ČR certifikát protikorupčního managementu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Norma představuje specifický soubor standardů pro aplikování protikorupčních postupů, pravidel a kontrol s cílem předcházet nežádoucím situacím, odhalovat je a řešit je.

„Hlavní město Praha vnímá boj proti korupci jako svoji prioritu. Jsme velmi hrdí na to, že vodohospodářské společnosti jdou příkladem ostatním městským firmám, neboť na certifikační audit pro získání ISO 37001 se připravuje i Pražská vodohospodářská společnost (PVS) a společně s PVK tak budou vytvářet účinný protikorupční štít,“ říká náměstek primátora hlavního města Prahy Ing. Petr Hlubuček.

PVK tak prohlubují svoji angažovanost v oblasti protikorupčního managementu tím, že na již zveřejněný a v praxi používaný Compliance program, tedy pravidla chování ve společnosti, a také přijatý Etický a Protikorupční etický kodex navazují právě touto certifikací.

„Úspěch projektu je dílem celé společnosti. Auditoři ocenili několikaleté úsilí boje proti korupci, školení zaměstnanců a nastavování compliance systémů v duchu mateřského koncernu Veolia,“ doplňuje předseda představenstva společnosti PVK Philippe Guitard.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…