MHMP: Plnění rozpočtu hlavního města Prahy za 1. čtvrtletí 2017

07.06.2017 20:26

Hlavní město Praha hospodařilo k 31. 3. 2017 s přebytkem ve výši 3,4 mld. Kč. Přebytek hospodaření je výsledkem vyšších příjmů, zejména příjmů daňových.

MHMP: Plnění rozpočtu hlavního města Prahy za 1. čtvrtletí 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Na celkovém objemu skutečných příjmů hlavního města Prahy ve výši 17,4 mld. Kč mají největší podíl daňové příjmy (69 %). Nejvíce pak připadá na položku daně z přidané hodnoty a daně z příjmů fyzických osob. V oblasti přijatých transferů, které tvoří 29 % z celkových skutečných příjmů hlavního města Prahy k 31. 3. 2017, jsou nejvýraznější položkou transfery ze státního rozpočtu a převody z vlastních fondů hospodářské (podnikatelské) činnosti.

Čerpání celkových výdajů hlavního města Prahy jako celku bylo k 31. 3. 2017 ve výši 14,1 mld. Kč. Největšího objemu celkových výdajů obsahuje kapitola 04 – Školství, mládež a sport (36 %) a kapitola 03 – Doprava (32 %).

Za sledované období prvního čtvrtletí bylo proinvestováno 1,6 mld. Kč, přičemž pozvolný náběh čerpání kapitálových výdajů za první čtvrtletí roku byl mimo jiné způsoben zejména nepříznivými klimatickými podmínkami. Oblast běžných výdajů byla čerpána v objemu 12,4 mld. Kč.

„Výsledky plnění rozpočtu metropole vykazují za první čtvrtletí letošního roku zlepšení. Ačkoliv toto roční období nebývá klimaticky příznivé, hl. m. Praha zlepšilo tempo čerpání investic ve srovnání se stejným obdobím loňského roku v absolutní výši o 450 miliónů korun tj. zlepšení o 33 % a oproti roku 2015 je to dokonce o 760 milionů korun.“ doplnila náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…