MHMP: Praha podpoří energeticky náročná sportoviště

05.05.2020 18:49

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu a opatřeními proti koronaviru obdrží vybrané pražské sportovní haly, plavecké bazény a zimní stadiony podle rozhodnutí Rady hlavního města Prahy jednorázovou pomoc ve výši 200 tisíc korun. Celkem se jedná o 50 sportovišť.

MHMP: Praha podpoří energeticky náročná sportoviště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Uvedená sportovní zařízení se vyznačují vysokou energetickou náročností a v období, kdy byla nucena svůj provoz zcela uzavřít, vykazují značné provozní ztráty. Částka 10 milionů korun, která je na tuto pomoc určena, byla původně alokována na realizaci projektu Olympijský festival Praha, který se ovšem po zrušení Olympijských her v Tokiu v letošním roce neuskuteční.

„Sportoviště trpí kvůli koronaviru stejně jako podnikatelé. I jim pomáháme, jak jen můžeme. V Praze si nemůžeme dovolit přijít ani o jeden bazén, ani o jednu halu," uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 563 000 000

11:44 ČEZ číslo týdne: 563 000 000

563 000 000 hokejových puků by bylo třeba k zaplnění jedné chladicí věže jaderné elektrárny Temelín.