MHMP: Praha se přihlásila do projektů, financovaných z evropských fondů

11.05.2016 9:42

Radní hl. m. Prahy schválili na svém úterním jednání účast Prahy v hned několika mezinárodních projektech financovaných z evropských fondů. Výstupem z nich budou nově získané zkušenosti zejména v oblasti mobility a inovací.

MHMP: Praha se přihlásila do projektů, financovaných z evropských fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

„Ze všech těchto projektů, pokud budou schváleny k realizaci, bude Praha těžit několik následujících let. Díky zkušenostem z dalších krajů v rámci celé Evropské unie nám usnadní naše aktivity v rozvoji mobility v Praze,“ uvedla radní pro školství a evropské fondy Irena Ropková.

Celkem se jedná o čtyři mezinárodní projekty: MATCH-UP zaměřující se na analýzu politiky nízkouhlíkové dopravy ve městě, InnovaSUMP založený na shromažďování příkladů dobré praxe a výměně zkušeností při řešení mobility ve městech, STEPHANIE cílící na propojení veřejného sektoru, obchodu, výzkumu a koncového uživatele v oblasti kosmických technologií založených na fotonice a INNOTRANS mapující inovační kapacity v dopravě.

„Na rozdíl od regionálních operačních programů, které může Česká republika čerpat již naposledy, budou tyto mezinárodní projekty otevřené českým žadatelům i do budoucna. Proto je nezbytné, abychom se do nich již nyní hlásili a získali tak postupně praxi v tom, jak je správně a účelně využívat,“ dodala Ropková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…