MHMP: Provoz se na Strakonickou ulici vrátil již dnes, ale s omezením rychlosti

12.10.2018 17:31

Strakonická ulice je již průjezdná. Dnes ráno na ni vytekla kyselina z nákladního vozu. Poškození komunikace nakonec není tak velké, proto nebude nutné vozovku pro tuto chvíli frézovat.

MHMP: Provoz se na Strakonickou ulici vrátil již dnes, ale s omezením rychlosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Uzavřený úsek ve směru z centra bude po osazení dopravního značení zprůjezdněn s omezením rychlosti na 50 km/h a se značkami varujícími před smykem. Technická správa komunikací (TSK) bude v následujících dnech sledovat míru poškození vozovky a případně rozhodně o její opravě.

Původně TSK předpokládalo, že kyselina poškodila vozovku a ta bude kvůli vylité tekutině nesjízdná. Proto ještě odpoledne hrozilo, že bude nutné vozovku frézovat. Pracovníkům TSK se však podařilo ve velmi krátkém čase kyselinu z vozovky po několikátém mechanickém čištění odstranit a silnice je teď při snížené rychlosti sjízdná.

Koncertovaná kyselina dnes ráno vytekla z nákladního vozidla. K úniku do kanalizace ani do vody nedošlo. Vzhledem k tomu, že kyselina reaguje s vodou, bylo nutné ji nejprve odstranit mechanicky. Po celou dobu prací byla část komunikace ve směru z centra uzavřena v úseku od Dostihové ulice po Lahovický most.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…