MHMP: V Šáreckém údolí vznikne retenční nádrž

28.03.2018 20:43

V rámci nové investiční akce Rekonstrukce stoky D bude v Šáreckém údolí vybudována retenční nádrž, která odlehčí stávajícímu kanalizačnímu systému pod ulicí Evropská.

MHMP: V Šáreckém údolí vznikne retenční nádrž
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Při deštích zde totiž dochází k zaplavování přilehlých nemovitostí. Stavba bude realizována v průběhu následujících tří let a náklady činí odhadem 97 milionů Kč.

„Nemovitosti v Šáreckém údolí jsou při deštích zaplavovány vodou přetékající jednotné kanalizace. Jde o značné hygienické riziko, které minimalizuje nová nádrž,“ upřesnila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Návrh nové podzemní záchytné retenční nádrže vychází z koncepčního řešení celého povodí kmenové stoky D zpracovaného v rámci Generelu odvodnění hlavního města Prahy aktualizovaného novým přepočtem z listopadu 2008. V roce 2016 byla zadána odborná studie na „Možnosti řešení zachytávání a převádění přepadlých směsných odpadních vod pod odlehčovačem OK 3D Evropská“, která byla zpracována Výzkumným ústavem vodohospodářským T. G. Masaryka. Z této studie vyplynulo, že navrhovaná podpovrchová retenční nádrž je z ekonomického a technického hlediska nejlepší variantou pro realizaci.

Pražská vodohospodářská společnost, a. s., již v minulosti zajistila zhotovení projektové dokumentace včetně zajištění stavebního povolení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…