MMR: Schválení prvního operačního programu je důležitým milníkem

29.04.2015 20:28

První žadatelé budou moc brzy začít čerpat z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Právě tento program dnes schválila Evropská komise jako první z deseti operačních programů, ze kterých bude možné v České republice čerpat v programovém období 2014-2020.

MMR: Schválení prvního operačního programu je důležitým milníkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Schválení prvního operačního programu považuji za důležitý milník v přípravě nového programového období 2014-2020. Ráda bych poděkovala všem zaměstnancům řídicího orgánu a Národního orgánu pro koordinace za jejich úsilí, které vyvrcholilo schválením první programu. Důležité je nyní věnovat veškerou pozornost k co nejrychlejšímu schválení dalších nových operačních programů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Cílem Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost je dosažení konkurenceschopné a udržitelné ekonomiky založené na znalostech a inovacích. Finance z tohoto operačního programu budou pomáhat podnikatelům a firmám v rozvoji výzkumu a podnikání, nebo v účinném nakládání s energiemi. Podporovat bude také zavádění vysokorychlostního internetu a informačních technologií.

Česká republika může v letech 2014-2020 vyčerpat téměř 24 miliard EUR. Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost z této částky rozdělí více jak 4 miliardy EUR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…