MMR: V žádostech o podporu na nákup techniky pro IZS je aktuálně téměř 2,5 miliardy korun

13.06.2016 7:31

Ministerstvo pro místní rozvoj zaznamenalo výrazný zájem v průběžné výzvě IROP na pořízení techniky pro integrovaný záchranný systém v České republice. V podaných žádostech o podporu do této výzvě s celkovou alokací přibližně 1,8 miliardy korun je momentálně v součtu 2,5 miliardy korun, což znamená finanční převis téměř 700 milionů korun.

MMR: V žádostech o podporu na nákup techniky pro IZS je aktuálně téměř 2,5 miliardy korun
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

V 19. výzvě "Technika pro integrovaný záchranný systém" bylo dosud předloženo přes 240 projektů. V naprosté většině se jedná o projekty obcí, které zřizují jednotky sboru dobrovolných hasičů. Tyto projekty jsou v hodnotě přes 1,5 miliardy a jsou zaměřené na nákup velkokapacitních požárních cisteren na dopravu vody a dopravní automobily pro evakuaci a nouzové zásobování obyvatel obcí. Mezi žádostmi o podporu jsou dále také projekty Hasičského záchranného sboru ČR (přes 700 mil. korun), zdravotnické záchranné služby krajů (téměř 200 mil. korun) a Policie ČR (přes 40 mil. korun).

Z tohoto důvodu Řídicí orgán IROP ukončuje průběžnou výzvu předčasně, a to dne 13. června 2016.

Dohromady 19 projektů z výše uvedeného počtu doručených žádostí o podporu již bylo schváleno a obdrželo Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Zbylé projekty se nacházejí v procesu hodnocení. Aktuální informace o čerpání v této výzvě v grafické podobě naleznete ZDE (v dolní části webové stránky).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…