MMR: Z EU fondů vyčerpáno 610 miliard korun

20.01.2016 8:00

Vláda ČR projednala pravidelnou informaci o stavu čerpání prostředků v programovém období 2007–2013, kterou vládě ČR předložila ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Zpráva obsahuje zejména údaje o finančním čerpání. Vyplaceno je již přes 90% prostředků.

MMR: Z EU fondů vyčerpáno 610 miliard korun
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Příjemcům již bylo vyplaceno více než 90 % prostředků z programového období 2007–2013, což představuje téměř 610 miliard korun,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Z údajů za měsíc listopad 2015 vyplývá, že řídicí orgány vydaly dalších 547 rozhodnutí o poskytnutí dotace v celkové hodnotě 5 miliard korun. Na účty příjemců bylo během listopadu 2015 proplaceno dalších 16,4 miliard korun (podíl EU). Od počátku programového období do konce listopadu 2015 tak bylo příjemcům proplaceno téměř 610 miliard korun (pouze EU podíl), což činí více než 90 % prostředků pro programové období 2007–2013.

Snahou vlády ČR je i nadále efektivní dočerpání maxima prostředků z evropských fondů v končícím programovém období. Možnosti dočerpání dostupných zdrojů byly v závěru roku 2015 opětovně diskutovány s Evropskou komisí a řídicími orgány, které čelí nejvyššímu riziku nedočerpání.

První polovina roku 2016 již bude zejména ve znamení administrace realizovaných projektů ze strany řídicích orgánů, proplácení zbývajících prostředků příjemcům a následného zasílání žádostí o platbu Evropské komisi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…