MMR podpoří bezbariérové přístupy 14 milióny korun

21.04.2015 19:35

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová schválila dotace pro jedenáct projektů v rámci programu Bezbariérové obce. Celková hodnota projektů je více jak 30 miliónů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj přispěje na jejich realizaci částkou více jak 14 miliónů korun.

MMR podpoří bezbariérové přístupy 14 milióny korun
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Mnoho lidí ani netuší, jak může být pro někoho náročné, dostat se pouze z jednoho místa na druhé. Věřím, že tyto projekty alespoň trochu usnadní životy našim handicapovaným spoluobčanům,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Program Bezbariérové obce se skládá ze dvou podprogramů (Podprogram Odstraňování bariér v budovách domů s pečovatelskou službou a v budovách městských a obecních úřadů a podprogram Euroklíč). Oba podprogramy jsou zaměřeny buď na řešení komplexních řetězců bezbariérových tras v obcích a městech, anebo na dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení pro osoby se sníženou schopností pohybu.

Projekty, kterým byla přiznána dotace z programu Bezbariérové obce, prošly schválením bezbariérových tras Řídícím výborem Národního rozvojového programu mobility pro všechny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…