MMR pomůže s bydlením seniorů

24.11.2014 18:02

Ministerstvo pro místní rozvoj zahajuje financování komunitního bydlení pro seniory, které nelze financovat z evropských fondů. Pro rok 2015 opět vyhlásí v rámci Programu podpora bydlení podprogramy na principu nevratných investičních dotací.

MMR pomůže s bydlením seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodkyně, ilustrační foto

Bude se jednat o Podporu výstavby podporovaných bytů, Podporu výstavby technické infrastruktury, Podporu regenerace panelových sídlišť a Podporu oprav olověných rozvodů vody.

V případě Podpory výstavby podporovaných bytů se jedná o 3 dotační tituly:

Podpora výstavby pečovatelských bytů;
Podpora výstavby vstupních bytů;
Podpora výstavby Komunitních domů seniorů (nově navrhovaný titul).

„Celková alokace by měla dosáhnout až 550 mil. Kč s tím, že na výstavbu Komunitních domů seniorů se počítá se 120 mil. Kč. Cílem výstavby Komunitních domů seniorů je zajištění sociálního nájemního bydlení pro osoby z cílové skupiny tak, aby došlo k uchování a prodloužení jejich soběstačnosti a nezávislosti, a současně aby byl umožněn komunitní způsob života na principu sousedské výpomoci. Důraz je kladen ne mezilidské vztahy a zachování osobní nezávislosti každého jedince. K naplnění tohoto cíle budou sloužit sdílené prostory, jako např. společné klubovny, dílny, místa pro střetávání apod,“ dodává k nově navrhovanému dotačnímu titulu první náměstkyně ministryně Klára Dostálová.

S výjimkou dotačního titulu Podpora výstavby Komunitních domů seniorů lze vyhlášení podprogramů formou výzvy očekávat v prosinci 2014. Komunitní domy seniorů musí ještě projít schvalovacím procesem na Ministerstvu financí, jehož výsledek bude však známý také až v prosinci. Žadatelům bude umožněno připravit své projekty ve standardní lhůtě, tak jako tomu bylo v letech předchozích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…