MMR uvolnilo z rezervy jeden milion korun na územní plány pro obce

04.07.2016 20:23

V rámci národního programu „Podpora územně plánovacích činností obcí“ byla uvolněna povinná finanční rezerva programu, která určena pro případné krytí mimořádných požadavků vzniklých v průběhu roku. Dostane se tak na některé náhradní projekty pro obce, které usilují o územní plány.

MMR uvolnilo z rezervy jeden milion korun na územní plány pro obce
Foto: archiv
Popisek: Karla Šlechtová, ministryně obrany

„Rezerva u schváleného rozpočtu činí 5%, celkem tak můžeme na náhradní akce poskytnout jeden milion korun. Dohromady tak letos poskytneme obcím dvacet milionů korun na pořízení územních plánů,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Z této finanční rezervy bude financováno celkem 8 projektů, které byly zařazeny v seznamu náhradních akcí. Všechny obce, jejichž akce/projekty budou financovány z uvolněné rezervy, byly již informovány tak, aby co nejdříve zahájily kroky k úspěšnému čerpání dotace.

Národní program Podpora územně plánovacích činností obcí je určen zejména pro menší obce, které nemají dosud žádný územní plán nebo mají územní plán, jehož platnost skončí v roce 2020. V rámci výzvy bylo přijato celkem 168 žádostí o dotaci. Mezi žadatele bylo letos rozděleno již celkem 19 milionů Kč, dohromady s uvolněnou rezervou bude rozděleno 20 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…