MMR z úspor navýší národní dotační programy

06.05.2015 13:38

Vláda dnes vyslovila souhlas s využitím nespotřebovaných finančních prostředků z minulých let na výdaje, o které budou navýšeny národní programy v roce 2015.

MMR z úspor navýší národní dotační programy
Foto: mmr.cz
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj

„Jedná se o logické vyústění toho, kdy jsme hledali další možnosti finančních zdrojů pro národní programy. Jde o uspořené finanční prostředky z rozpočtů předchozích let. Ty by pak mohly jít například na podporu rozvoje regionů, cestovního ruchu či na podporu bydlení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Navýšené prostředky v objemu 486 milionů korun budou konkrétně použity třeba na projekty podporující zapojení dětí a mládeže do komunitního života v obci, na projekty podporující obnovu drobných sakrálních staveb, na projekty výstavby nových startovacích bytů či bytů s pečovatelskou službou a v neposlední řadě na obnovu místních komunikací uvnitř obcí.

Ministerstvo pro místní rozvoj v souladu se zákonem o rozpočtových pravidlech požádalo vládu o souhlas s použitím nespotřebovaných výdajů k pokrytí finančních nároků na národní programy v roce 2015. Tato potřeba vyvstala v souvislosti s dalším rozšířením programů regionálního rozvoje, podpory bydlení a podpory cestovního ruchu v letošním roce. Podklady jednotlivých správců programů totiž dokládají převis požadavků na dotace oproti finančním prostředkům, které jsou momentálně k dispozici.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…