MO ČR: Cvičení Aktivní zálohy Hradba 2016 prověří připravenost

28.02.2016 10:38

Ve dnech 3. března až 22. dubna 2016 se ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá uskuteční dosud největší cvičení jednotek Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR.

MO ČR: Cvičení Aktivní zálohy Hradba 2016 prověří připravenost
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na cvičení bude povoláno více než 1100 příslušníků Aktivní zálohy z celkem 14 pěších rot při jednotlivých krajských vojenských velitelstvích a jednotky Aktivní zálohy Vojenské policie Olomouc. Současně budou cvičit vždy dvě až tři jednotky, které se budou ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá střídat v devítidenních blocích. V termínu od 3. do 11. března 2016 zahájí cvičení dvě pěší roty při Krajském vojenském velitelství Ostrava a Krajském vojenském velitelství Jihlava.

Cílem cvičení je prověřit připravenost vojáků aktivní zálohy k plnění úkolů při operačním nasazení a při podpoře Policie České republiky. Cvičení rovněž prověří vojáky při střežení objektů důležitých pro obranu státu a při ochraně úseků státních hranic. Obsahem cvičení zároveň bude vševojsková příprava jednotek (topografická, střelecká, chemická, zdravotní, taktická a ženijní příprava). Na cvičení se budou podílet i další útvary a zařízení AČR.

V úterý 8. března 2016 se za účasti hlavních představitelů Armády České republiky a pozvaných hostů uskuteční prezentační den cvičení Hradba 2016.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…