MO ČR: Náměstek Jakub Landovský jednal s představiteli resortu obrany Rakouska

24.02.2016 18:38

V pondělí 22. února navštívil náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie MO Jakub Landovský Rakousko.

MO ČR: Náměstek Jakub Landovský jednal s představiteli resortu obrany Rakouska
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Náměstek Landovský se ve Vídni setkal se zástupcem náčelníka generálního štábu generálem Bernhardem Bairem, zastupujícím ředitelem pro obrannou politiku rakouského ministerstva obrany a sportu a styčným důstojníkem u rakouské Národní bezpečnostní rady generálem Gustavem Gustenauem, sekčním ředitelem rakouského ministerstva obrany a sportu Haraldem Treiberem, bývalým rakouským ministrem obrany Wernerem Fasslabendem a ředitelem oddělení pro bezpečnostní politiku rakouského ministerstva zahraniční Gerhardem Jandlem. V závěru svého pobytu se potkal i s českými zástupci při OBSE, v čele s velvyslancem Vladimírem Galuškou.

Obsahově se jednání zaměřila na zhodnocení česko-rakouské spolupráce v oblasti obrany, její budoucí priority a možnosti jejího povýšení na strategičtější úroveň. Dalším tématem byly aktuální mezinárodně-politické otázky, například zvládání uprchlické krize a role rakouských ozbrojených sil, působení v zahraničních operacích, boj proti mezinárodnímu terorismu a ISIL či bezpečnosti v širším regionálním a globálním kontextu. Diskutována byla také problematika organizace sportu v rámci rakouského resortu obrany a sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…