MO ČR: Síly rychlé reakce NATO plánují cvičení

30.08.2015 11:44

Ve dnech 26. až 27. srpna se zástupci 4. brigády rychlého nasazení v Žatci zúčastnili v německém Münsteru závěrečné části přípravy k provedení cvičení STRONG SWORD 2015, které prověří připravenost aliančních jednotek Sil rychlé reakce a Sil velmi rychlé reakce.

MO ČR: Síly rychlé reakce NATO plánují cvičení
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Velitel plk. Miroslav Hlaváč zde dokladoval veliteli 1. německo-nizozemského sboru (1.GNC) genpor. Volkeru Halbauerovi připravenost 4. brigády.

Cvičení se uskuteční ve dnech 14. 9. - 2. 10. 2015 v německém Wildfleckenu. Zapojí se do něj velitelství 1.GNC, velitelství a štáb 4. brigády rychlého nasazení, nizozemská brigáda-IRF (Immediate Response Force) a 13. lehká obrněná brigáda, dále německá 12. tanková brigáda a 37. mechanizovaná brigáda, norská brigáda Sever.

Podle velitele 4. brigády rychlého nasazení plk. Miroslava Hlaváče půjde o velitelsko-štábní cvičení. Cílem cvičení je naplánovat a provést operaci podle článku 5 Washingtonské smlouvy, dále udržení schopností a sladění jednotek, které jsou vyčleněny pro Síly rychlé reakce a Síly velmi rychlé reakce (NRF/IRF) pod velením 1.GNC. „Jedním z cílů je zdokonalit štáb 4. brigádního úkolového uskupení a štáby přímo podřízených útvarů v plánování a řízení boje střední a vysoké intenzity v mezinárodním prostředí a vedení operací proti hybridnímu nepříteli,“ uvedl plk. Hlaváč.

Velitelství 4. brigády rychlého nasazení je historicky prvním velitelstvím AČR brigádního typu začleněného do NRF/IRF, které bylo certifikováno v roce 2014 podle standardů NATO dle metodiky CREVAL za přítomnosti dohlížitelů členských států NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…