MPO: LRV přerušila projednávání transpozice Směrnice Evropské komise k vysokorychlostnímu internetu

24.03.2016 19:02

Legislativní rada vlády (LRV) dnes přerušila projednávání návrhu zákona o opatřeních ke snížení nákladů na budování vysokorychlostních sítí elektronických komunikací. K rozhodnutí dospěla v návaznosti na vyjádření jednotlivých komisí Rady a také z důvodu obsáhlosti a složitosti projednávaného obsahu.

MPO: LRV přerušila projednávání transpozice Směrnice Evropské komise k vysokorychlostnímu internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Přerušení tak poskytne Ministerstvu průmyslu a obchodu dostatek prostoru potřebného k doplnění a k zapracování připomínek jednotlivých komisí LRV k návrhu zákona tak, aby plně reflektoval široký a komplexní rozsah předmětné problematiky.

Cílem navrhovaného zákona je mj. stanovit minimální práva a povinnosti pro dotčené společnosti, jež jsou platná v celé EU tak, aby bylo možné usnadnit a zlevnit zavádění vysokorychlostního internetu v místech, kde se to z komerčního hlediska privátním společnostem nevyplatí.

Snížení nákladů na budování vysokorychlostních sítí elektronických komunikací rovněž přispěje k urychlení digitalizace veřejného sektoru.

Návrh zákona upravuje především zřízení jednotného informačního místa, kterým by mělo být Ministerstvo vnitra, poskytování informací o fyzické infrastruktuře, sítích elektronických komunikací, registr fyzické infrastruktury, poskytování informací o plánovaných stavebních pracích a koordinaci stavebních pracích financovaných z veřejných zdrojů, přístup k fyzické infrastruktuře pro účely budování prvků vysokorychlostních sítí elektronických komunikací a průzkum na místě či působnost orgánů pro řešení sporů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…