MPO: Náměstek ministra jednal se zástupci Ministerstva hospodářství a energetiky SRN a banky KfW

06.03.2016 18:45

Náměstek ministra průmyslu a obchodu Tomáš Novotný se 4. března setkal s vrchním ředitelem sekce energetické účinnosti Ministerstva hospodářství a energetiky SRN Thorstenem Herdanem a zástupci německé rozvojové banky KfW.

MPO: Náměstek ministra jednal se zástupci Ministerstva hospodářství a energetiky SRN a banky KfW
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Náměstek Tomáš Novotný, zodpovědný za sekci fondů EU, VaVaI a investičních pobídek, hovořil s vrchním ředitelem sekce energetické účinnosti Thorstenem Herdanem ze spolkového ministerstva hospodářství a energetiky SRN a se zástupci německé rozvojové banky KfW o posílení vzájemné spolupráce v oblasti podpory inovací, malých a středních podniků a energetické účinnosti prostřednictvím návratných finančních nástrojů, jako jsou úvěry, záruky a kapitálové vstupy.

Předmětem jednání byla rovněž spolupráce na poli aktivizace Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s., včetně její transformace na českou národní investiční banku. Proto se jednání zúčastnili i zástupci KfW, která patří mezi ‎největší rozvojové banky na světě. KfW úspěšně napomohla obnově Německa po druhé světové válce a podílí se na současnému rozvoji německé ekonomiky. Její zkušenosti tak mohou napomoci při transformaci Českomoravské záruční a rozvojové banky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…