MPO: Vláda podpisem Memoranda stvrdila investici Škody Auto ve výši 7,2 miliardy

23.03.2015 11:44

Dnes došlo k slavnostnímu podpisu Memoranda o spolupráci mezi ČR, společností Škoda Auto a Královéhradeckým krajem, jenž proběhl v rámci návštěvy premiéra Bohuslava Sobotky, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France. Podpis navazuje na rozhodnutí vlády schválit koncept regionální podpory v souvislosti s investicí Škody Auto v Královehradeckém kraji, kde automobilka proinvestuje zhruba 7,2 miliardy korun.

MPO: Vláda podpisem Memoranda stvrdila investici Škody Auto ve výši 7,2 miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek na tiskové konferenci ČSSD

Do roku 2018 se společnost Škoda Auto zavázala rozšířit a zmodernizovat svůj závod ve východočeských Kvasinách. Nová investice vytvoří až 1 300 nových pracovních míst a navýší výrobní kapacitu na 280 000 vozů ročně. Souběžně s investicí bude stát a Královéhradecký kraj investovat do rozšiřování veřejné infrastruktury a do zlepšení školství a zdravotnictví ve městě a regionu.

„Investice Škody Auto v Kvasinách  je druhou největší investicí za dobu působení této vlády, což jen podtrhuje její význam. Velmi pozitivně též hodnotím fakt, že Škoda se v případě této investice zachovala společensky odpovědně ke Královehradeckému kraji. Dvoumiliardová státní podpora totiž nebude směřovat na účet investora, ale výhradně do krajské infrastruktury a rozvoje průmyslové zóny v Kvasinách,“ řekl ministr Jan Mládek při své návštěvě kvasinského závodu.

Za vládu Memorandum podepsali premiér Bohuslav Sobotka a krajský hejtman Lubomír Franc. Na programu návštěvy politické delegace bylo kromě rozhovorů se členy představenstva Škody Auto a starosty obcí Kvasiny, Solnice a Rychnov nad Kněžnou i představení nového modelu Škoda Superb.

Za investora dohodu podepsal předseda představenstva Škody Auto Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland a člen představenstva za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar. „Kvasinský závod do roku 2018 zažije největší modernizaci a rozšíření v celé své 81-leté historii. Vítáme plánovaná opatření pro zlepšení infrastruktury, které závodu, jeho zaměstnancům i celému Královéhradeckému kraji zajistí další silný vítr do zad," uvedl Vahland.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo průmyslu a obchodu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …