MPO: Vláda schválila návrh příspěvku pro propouštěné zaměstnance OKD

11.05.2016 17:49

Vláda na svém dnešním zasedání schválila příspěvek pro propouštěné zaměstnance OKD. Ti, kteří odejdou jinam, dostanou 7000, respektive 8000 Kč po tři roky, pokud odpracovali aspoň 15 let.

MPO: Vláda schválila návrh příspěvku pro propouštěné zaměstnance OKD
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Nařízení vlády stanoví konkrétní pravidla pro poskytování příspěvku zaměstnancům OKD, jejichž pracovní poměr skončí nebo již skončil v přímém důsledku restrukturalizace a útlumu těžby. Příspěvek bude vyplácen po omezenou dobu v závislosti na počtu odpracovaných let. Ten, kdo odpracoval dva až pět let, bude příspěvek pobírat tři měsíce. Za každý další odpracovaný rok navíc se mu počet měsíců, po které může s příspěvkem počítat, zvyšuje o tři. Výjimkou je sociálně ohrožená skupina pracovníků starších 50 resp. 55 let, kteří odpracovali nepřetržitě nejméně 25 let u těžební organizace a v podzemí odpracovali alespoň 3300 směn. U povrchových pracovníků je podmínkou dosažení věku nejméně 55 let. Výše příspěvku bude diferencovaná podle převažující činnosti. V případě převažující práce v podzemí bude činit 8000 Kč a na povrchu 7000 Kč měsíčně.

Svým obsahem současně nařízení vlády zapadá do mozaiky opatření přijímaných vládou v souvislosti s kritickým vývojem ekonomické situace akciové společnosti OKD.

Toto nařízení je odrazem požadavku členů tripartity z počátku roku 2016, kterým bylo zpracování návrhů sociálních opatření ze strany státu, přičemž se jedním z těchto opatření mělo ze strany MPO stát zpracování návrhu rezortního restrukturalizačního příspěvku, jenž by byl propouštěným zaměstnancům poskytován. Všechny návrhy, včetně návrhu na zpracování tohoto restrukturalizačního příspěvku, byly projednány na 125. plenárním zasedání RHSD dne 1. února 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…