MPSV: Novým náměstkem pro zaměstnanost byl jmenován Jiří Vaňásek

06.03.2016 8:13

Náměstkem ministryně pro sekci zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek byl 1. března 2016 jmenován JUDr. Jiří Vaňásek.

MPSV: Novým náměstkem pro zaměstnanost byl jmenován Jiří Vaňásek
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Zodpovídat bude za oblast trhu práce v ČR i zahraniční zaměstnanosti, nepojistných sociálních a rodinných dávek nebo odvolacích a správních činností v oblasti zaměstnanosti. Nový náměstek vzešel z výběrového řízení, které proběhlo na základě zákona o státní službě.

„Víme, že pružný a efektivní trh práce je základním předpokladem hospodářského růstu a prevence nezaměstnanosti. Musíme proto připravit další opatření, která napomůžou vyššímu pracovnímu uplatnění žen s malými dětmi, mladých lidí, seniorů, osob se zdravotním postižením i dlouhodobě nezaměstnaných,“ uvedl náměstek Jiří Vaňásek.

Nový náměstek také plánuje zvýšit rozsah a účinnost opatření aktivní politiky zaměstnanosti, tak aby více než dosud motivovala lidi hledat uplatnění na trhu práce. Spolu s využitím prostředků z Operačního programu Zaměstnanost a ve spolupráci s obcemi a sociálními partnery, chce podporovat inovativní řešení a projekty na podporu zvýšení ekonomické aktivity regionálních trhů práce. Za tímto účelem je dle jeho slov potřeba motivovat uchazeče o zaměstnání k větší pracovní mobilitě a zabránit tak vylidňování regionů s menší nabídkou pracovních míst.

V oblasti systému nepojistných sociálních dávek se bude ministerstvo soustředit na dokončení potřebných legislativních změn v oblasti pomoci v hmotné nouzi nebo otázku rodičovského příspěvku.

Jiří Vaňásek má dlouholeté odborné zkušenosti z této oblasti, pracoval na Ministerstvu práce a sociálních věcí dosud ve funkci ředitele odboru trhu práce. Výběrové řízení probíhalo podle ustanovení uvedených v § 186 odst. 4 zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě a bylo vyhlášeno na obsazení služebních míst vedoucích služebních úřadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…