MPSV: Peníze na sociální služby míří ke svým adresátům

09.08.2015 9:02

Ministerstvo práce a sociálních věcí zajistilo v rekordním čase odeslání 720 milionů Kč krajům a Hlavnímu městu Praha. Finanční prostředky jsou nezbytné na dofinancování sociálních služeb, kterým hrozí omezení nebo dokonce zánik. Poskytovatelé sociálních služeb se tak budou moci věnovat svému hlavnímu poslání, tedy práci s klienty, a nikoli shánění chybějících finančních prostředků.

MPSV: Peníze na sociální služby míří ke svým adresátům
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Vláda vyhověla požadavku ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové na dofinancování sociálních služeb ohrožených omezením či zánikem a navýšila částku určenou na dotace o 720 milionů Kč. Ministerstvo práce a sociálních věcí po tomto usnesení vlády rychle připravilo všechny kroky k tomu, aby se finanční prostředky dostaly, co nejrychleji krajům a následně poskytovatelům sociálních služeb, kteří nemají dostatečné finance na poskytování služeb, zejména zdravotně postiženým a seniorům.

Ministryně Michaela Marksová spolu s předsedou vlády společným dopisem apelují na jednotlivé kraje a Hlavní město Prahu, ať vzhledem ke složité situaci v sociálních službách maximálně urychlí standardní postupy pro distribuci prostředků poskytovatelům sociálních služeb tak, aby nedošlo k jejich omezení či zrušení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.