MPSV: Slovensko česky poraděnský den 13. dubna Košice

01.03.2016 8:06

Již popáté budou mít lidé příležitost poradit se o důchodech s odborníky. Tentokrát v Košicích

MPSV: Slovensko česky poraděnský den 13. dubna Košice
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Pracovali jste nebo pracujete na Slovensku i v České republice a blíží se vám důchodový věk? Máte jedinečnou příležitost informovat se na své důchodové nároky z obou států. Ve středu 13. dubna 2016 připravila slovenská Sociální pojišťovna ve spolupráci s Českou správou sociálního zabezpečení (ČSSZ) poradenský den. Uskuteční se už popáté. Poradit se s odborníky bude tentokrát možné v košické pobočce Sociální pojišťovny.

Cílem slovensko-českého poradenského dne je poskytnout individuální konzultaci občanům, kteří získali doby důchodového pojištění na území Slovenské i České republiky, o tom, jaké jsou podmínky nároku na důchod v obou státech, jak mají postupovat při vyřizování žádosti o důchod, jaké doklady k podání žádosti potřebují atd.

Poradenský den se uskuteční ve středu 13. 4. 2016, v čase od 9:00 do 12:00 h a od 13:00 do 16:00 h na pobočce Sociální pojišťovny v Košicích, na adrese Festivalové náměstí 1, Košice.

Na konzultace, které budou tradičně poskytovat odborníci z obou institucí bezplatně, je třeba se předem objednat:
• na telefonním čísle: + 421 906 173 211 nebo
• na e-mailové adrese: nikola.sutovska@socpoist.sk

Zájemci o konzultaci by neměli zapomenout přinést si s sebou občanský průkaz nebo cestovní pas a také doklady o svém důchodovém pojištění, případně korespondenci s oběma institucemi a další související dokumenty. Na jednotlivé konzultace je vyčleněn limit 20 minut a přednost budou mít předem objednaní klienti.

Česko-slovenské poradenské dny jsou pořádány od roku 2014 vždy 2x ročně, a to střídavě na území České republiky a Slovenska. Tato forma konzultací navazuje na tradici úspěšných česko-německých a česko-rakouských poradenských dnů, které ČSSZ ve spolupráci se zahraničními partnery pořádá již řadu let a o které je pokaždé velký zájem. Jejich cílem je zprostředkovat občanům, kteří pracovali či pracují v těchto státech, potřebné informace z oblasti důchodového pojištění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…