MPSV smluvně zajistí přechodné období pro fungování agendových systémů

10.12.2016 22:27

Vláda na svém zasedání vzala na vědomí informaci o dvou připravovaných nadlimitních veřejných zakázkách zadávaných v jednacím řízení bez uveřejnění, které mají zajistit provoz agendových systémů a systémové integrace na MPSV v přechodném období, než bude možné řádně přejít na nové informační systémy tvořící tzv. Jednotný informační systém práce a sociálních věcí vysoutěžené v rámci otevřených zadávacích řízeních.

MPSV smluvně zajistí přechodné období pro fungování agendových systémů
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

V současné době je v rámci resortu MPSV využívána řada agendových a podpůrných systémů společnosti OKsystem a.s. Původní systémy jsou postaveny na různých technologiích s mnoha datovými a procesními vazbami, jejichž provázanost a komplikovanost odpovídá legislativním úpravám v oblasti sociálních dávek a zaměstnanosti v posledních více než 15 letech. Tyto systémy jsou postupně nahrazovány novými, které jsou vytvářeny dodavateli vybranými v otevřených výběrových řízeních.

Jednací řízení je uzavíráno z důvodu zajištění provozu po minimální nezbytnou dobu do spuštění nově budovaných agendových systémů. Součástí smlouvy ke všem provozovaným činnostem je i plánované bezpečné ukončení, tj. včetně zpracování migračních dat, archivace dat a přechodu do archivního režimu provozovaných systémů.

„Zajišťujeme tak provoz a podporu provozu stávajících agendových informačních systémů a také tomu odpovídající ukončovací práce. Udržitelnost bude zajištěna po dobu, než dojde k přechodu na nové systémy,“ řekl první náměstek ministryně Robert Baxa.

Druhá zakázka se týká kontinuity služeb systémové integrace, kdy je pro řádný přechod na tyto systémy potřebné zajistit kontinuálně služby systémové integrace ICT, které jsou nezbytné pro MPSV, obzvláště nyní v období zvýšeného náporu na koordinaci a funkční provázání plnění jednotlivých dodavatelů. Smlouva bude uzavírána z důvodu zajištění potřebných služeb po minimální nezbytnou dobu do uzavření smlouvy s budoucím vysoutěženým poskytovatelem služeb systémové integrace ICT resortu MPSV. Součástí je i řádné předání veškerých aktivit takovému budoucímu systémovému integrátorovi.

Více informací o ICT systémech najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …