MŠMT: Ministr zahájil mezinárodní konferenci k vícejazyčnosti

06.10.2017 15:00

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech 5. 10 ve Francouzském institutu zahájil VI. ročník Mezinárodní konference k podpoře vícejazyčnosti na školách. Letošní ročník dvoudenní konference je zaměřen na profesní rozvoj vyučujících cizích jazyků, mezinárodní spolupráci a zkušenosti ze zemí EU.

MŠMT: Ministr zahájil mezinárodní konferenci k vícejazyčnosti
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - logo

Ve svém úvodním slovu ministr školství Stanislav Štech zdůraznil, že pro rozvoj vícejazyčnosti u českých žáků a studentů je důležité nejen vycestovat za hranice, ale předně získat kvalitní základy cizího jazyka už ve škole.: „Letos je významné výročí programu Erasmus, a to je právě to, co umožnuje zažít cizí jazyk spojený s kulturou na vlastní kůží, ale současně si uvědomuji, jak je nesmírně důležité podporovat formální jazykové vzdělání ve škole, protože jsou to ty základy, bez kterých se mladí lidé neobejdou.“

Celé úvodní slovo naleznete zde

Letošní novinkou na programu konference byl také tematický diskusní blok věnovaný otázkám pregraduálního vzdělávání a přípravy budoucích učitelů cizích jazyků v kontextu s potřebami školní praxe jak začínajícího, tak pokročilého učitele. Druhý den konference bude věnován práci v jazykových sekcích, kdy si zájemci mohou vybrat z nabídky osmi workshopů ke specifickým tématům jazykového vzdělávání a výuky cizích jazyků.

Konferenci pořádají MŠMT, NIDV  a Zastoupení Evropské komise v Praze ve spolupráci se zahraničními kulturními instituty působícími v České republice - Goethe Institut, Francouzský institut, Britská rada, Institut Cervantes a Italský institut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…