MŠMT: Památník Hodonín u Kunštátu bude otevřen později

30.06.2017 16:01

Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského (NPMK) bylo pověřeno usnesením vlády č. 158 z roku 2011 vybudováním Památníku Hodonín u Kunštátu. Dne 30. 6. 2016 byly stavební práce na areálu budoucího Památníku Hodonín dokončeny a 19. 7. 2016 byly dostavěné objekty zkolaudovány.

MŠMT: Památník Hodonín u Kunštátu bude otevřen později
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Následně započala realizace stálé expozice. Do roku 2016 bylo profinancováno 85 669,083 tis. Kč, z toho bylo 20 000 tis. Kč použito na výkup areálu. Na základě politického rozhodnutí byla v březnu t.r. zahájena  jednání  o převodu státního majetku v souladu s platnými zákony pod správu Ministerstva kultury, a to mezi Úřadem vlády, Ministerstvem kultury, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvem financí. O získání Památníku usiluje Muzeum romské kultury v Brně, které požaduje převzít areál od 1. 1. 2018. Proto byly práce na budování Památníku v březnu 2017 zastaveny a budou znovu obnoveny po dokončení posledních korektur textů expozice, které byly vyžádány od autorů expozice, včetně autorů z Muzea romské kultury. Památník a jeho expozice budou otevřeny správcem objektu, který si sám určí termín otevření.

Z tohoto důvodu nedojde k původně plánovanému otevření Památníku pro veřejnost v srpnu 2017. O zahájení činnosti rozhodne stanovený správce areálu v Hodoníně u Kunštátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…