MŠMT: Školy mohou získat další peníze z evropských fondů

26.07.2015 19:11

Ministerstvo školství připravilo před ukončením probíhajících operačních programů dvě výzvy pro základní a střední školy. Důvodem je efektivnější čerpání financí z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK).

MŠMT: Školy mohou získat další peníze z evropských fondů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo v posledních měsících dvě nové výzvy z probíhajících operačních programů zaměřené na žáky a učitele.

Aktuální je v tuto chvíli výzva č. 57, která pomůže školám se zkvalitněním praktické výuky. Z financí si budou moci nakoupit například vybavení pracovních dílen. Výzva byla vyhlášena na webu MŠMT dne 15. 7. 2015, ukončení výzvy a současně i předkládání projektových žádostí na MŠMT bude 28. 8. 2015 do 13,00 hodin. Vyplňování žádostí o podporu v aplikaci Benefit7 bude možné nejpozději od 27. července 2015. Alokace na tuto výzvu je 460 mil. Kč.

Realizace těchto projektů bude zahájena 1. září 2015 a musí být ukončena nejpozději 31. 12. 2015.

Pro maximální zjednodušení budou projekty realizovány formou těchto šablon klíčových aktivit:

  • Rozvoj technických dovedností žáků na druhém stupni základní školy (včetně vybavení školní dílny).
  • Rozvoj profesních dovedností učitelů pro výuku zaměřenou na zlepšování technických dovedností žáků základní školy.
  • Individualizovaný rozvoj ústních komunikačních dovedností učitelů v anglickém/ německém/francouzském jazyce formou blended learningu.
  • Rozvoj individuálních ústních komunikačních dovedností žáků v anglickém/ německém/francouzském  jazyce formou blended learningu.

Již v dubnu a květnu 2015 byla vyhlášena výzva č. 56, která umožní vyslat žáky a učitele na stáž do zahraničí, kde si mohou zlepšit své jazykové znalosti. Zaměřena je také na podporu výuky matematiky, přírodovědných a technických oborů na základních a středních školách a na rozvoj čtenářské gramotnosti.

Realizace projektů této výzvy byla zahájena 1. 7. 2015 a musí být ukončena také nejpozději do 31. 12. 2015. Původní alokace 800 mil. Kč byla z důvodu velkého zájmu základních a středních škol téměř zdvojnásobena.

Více zde: http://www.op-vk.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…