MŠMT: V programu Můj klub bylo rozděleno téměř 900 milionů

16.08.2018 11:18

V programu Můj klub rozdělilo MŠMT mezi 237 žadatelů dalších více než 45 milionů korun. V šesti částech byla v dotačním neinvestičním programu Můj klub rozdělena finanční podpora pro 4140 sportovních klubů a tělovýchovných jednot ve výši téměř 900 milionů korun.

MŠMT: V programu Můj klub bylo rozděleno téměř 900 milionů
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Jedná se o meziroční 31% růst prostředků klubům v tomto programu. Celkově bylo v dotačních neinvestičních programech vyplaceno k 15.8.2018 více než 3,7 mld. Kč.

“Podpora klubů rostla v roce 2018 o více než 30 %, a to je objektivně dobrá zpráva. Věříme, že se nám podaří zjednodušit administrativa a zrychlit proces vyplácení dotací pro rok 2019. Musíme být připraveni na nárůst počtu žadatelů,“ uvedl náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Řádné přidělování dotací z programu Můj klub na pravidelné činnosti určené co nejširšímu spektru dětí a mládeže, trenérů a na údržbu a provoz sportovních zařízení jednotlivých spolků bylo ukončeno do poloviny srpna. Kritériem pro věcné hodnocení žádosti byla aktivita dětí a mládeže ve věku od 6 do 23 let. MŠMT dále bude detailně posuzovat žádosti, které obsahují odstranitelné chyby, týká se to posledních asi 130 žadatelů.

Ukončení celé administrativy programů se předpokládá do konce září 2018, zbývá vyplatit posledních 0,5 mld. Kč. Loňské dotace 4,007 mld. Kč budou překročeny asi o 5%. Největší meziroční nárůst byl v programech pro zdravotně postižené sportovce (40 %), tělovýchovné jednoty a sportovní kluby (31 %) a talentovanou mládež ( 9%).

V plné přípravě je již příprava programů pro rok 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…