MŠMT dá dalších 323 milionů na rozšíření kapacit škol

26.03.2018 20:09

Dalších téměř 323 milionů korun pošle MŠMT mateřským a základním školám na rozšíření jejich kapacit.

MŠMT dá dalších 323 milionů na rozšíření kapacit škol
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Jde již o pátou výzvu v rámci programu pro rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol pro roky 2018 a 2019. Cílem programu je podpořit základní školy s 1. stupněm a také školy, které jsou umístěny v jedné budově s mateřskou školou. Současně jde o podporu kapacit MŠ a ZŠ zřízených dobrovolnými svazky obcí.

„V letošním a příštím roce získá podporu 24 žadatelů, ministerstvo školství jim pošle celkem téměř 323 milionů korun. Díky tomu vznikne dvanáct nových tříd mateřských škol pro 217 dětí a 23 kmenových učeben základních škol s kapacitou pro 438 žáků,“ uvedla náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková.

Od zahájení Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky v roce 2014 získalo dotaci celkem 130 projektů. V pěti výzvách tak bylo rozděleno téměř 1,5 miliardy korun. Největší počet žádostí přišel ze Středočeského kraje, hlavního města Prahy a Jihomoravského kraje.

Díky této podpoře vznikne celkem 85 nových tříd mateřských škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 1 968 dětí a 178 nových kmenových učeben základních škol s navýšením rejstříkové kapacity pro 4 042 žáků základních škol.  

Bližší informace k Programu Rozvoj výukových kapacit mateřských a základních škol zřizovaných územně samosprávnými celky ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

16:05 KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

V průběhu letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 888 případů černého kašle /pertuse…