MŠMT pošle handicapovaným sportovcům přes 6 milionů korun

24.05.2018 10:21

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozdělí handicapovaným sportovcům více než 6 milionů korun. Dotace půjde z programu Sportování bez bariér v rámci podprogramu Významné sportovní a další sportovní akce zdravotně postižených sportovců. Celková částka, vyčleněná na podporu zdravotně postižených sportovců, je pro letošní rok 90 milionů korun.

MŠMT pošle handicapovaným sportovcům přes 6 milionů korun
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

„Z celkové částky téměř devadesát milionů korun míří více než čtyřicet milionů na podporu sportovních klubů a tělovýchovných jednot pro zdravotně postižené sportovce, třicet milionů půjde na podprogram A, což je sportovní reprezentace zdravotně postižených sportovců. Dalších devět milionů rozdělíme v podprogramu Podpora spolků s celostátní působností pro specifický druh zdravotního postižení sportovců nebo specifický druh sportu pro zdravotně postižené sportovce a zbylých více než šest milionů korun jde právě na sportovní akce zdravotně postižených sportovců,“ upřesnil finanční zacílení celého programu náměstek pro řízení sportu Karel Kovář.

Z šestimilionové dotace si rozdělí 3,3 milionu na organizování významných mezinárodních sportovních akcí celkem osm žadatelů. Téměř 2,9 milionu si pak rozdělí 53 žadatelů na organizaci otevřeného mistrovství republiky a podobných celorepublikových akcí. Mezi podpořenými jsou handicapovaní sportovci napříč celým sportovním spektrem od atletiky přes lukostřelbu, cyklistiku, nohejbal, ragby, fotbal nebo hokej.

Rozdělení dotací v programu Sportování bez bariér, podprogram D: Významné sportovní a další sportovní akce ZPS – kategorie B a C najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…