MŠMT pošle na asistenty pedagoga dalších 53 milionů korun

14.06.2016 22:37

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pošle na podporu společného vzdělávání další peníze. Na posílení rozvojového programu pro asistenty pedagoga uvolnilo na období od září do konce roku 2016 přes 53 milionů korun.

MŠMT pošle na asistenty pedagoga dalších 53 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Rozvojový program „Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením a pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním na období září-prosinec 2016“ je zaměřen na finanční podporu asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami, kterým školské poradenské zařízení doporučilo asistenta pedagoga před 1. září 2016, a toto doporučení nezakládá nárok na zajištění asistenta pedagoga coby podpůrného opatření podle novely školského zákona.

„Dětem, na které se ještě nebudou od 1. září vztahovat nové podmínky v oblasti společného vzdělávání kvůli staršímu doporučení poradny, nabízíme jiný způsob financování asistenta pedagoga. Pro tyto účely jsme proto v tuto chvíli vyčlenili na období od září do konce roku dalších více než 53 milionů korun,“ vysvětlila ministryně školství Kateřina Valachová. 

Cílem tohoto programu je zajistit rovný přístup ke vzdělávání poskytnutím neinvestičních dotací účelově určených na financování platů, mezd a odměn asistentů pedagoga z dohod u prací vykonávaných mimo pracovní poměr.  Po dobu platnosti doporučení školských poradenských zařízení vydaných před 1. září 2016 tak můžou být tito asistenti pedagoga financováni právě z toho rozvojového programu MŠMT. V této fázi je uvedených 53 milionů určeno pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením v soukromých a církevních školách, další finance jsou připraveny pro žáky se sociálním znevýhodněním ve školách všech zřizovatelů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…