MŠMT přijalo nápravná opatření k maturitám

18.07.2018 20:34

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy přijalo v uplynulých dvou letech řadu opatření ke zlepšení průběhu maturitních zkoušek, pět ze sedmi výtek veřejné ochránkyně práv je tak již vyřešených.

MŠMT přijalo nápravná opatření k maturitám
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

 Zprávu ombudsmanky týkající se maturit v roce 2016 dnes projednávala vláda. Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga předloží spolu s veřejnou ochránkyní práv do 15. října řešení zbývajících dvou stížností.
„Ta jedna věc se týká možnosti jednotlivých studentů nahlížet do kompletní dokumentace při přezkumech maturit,“ uvedl ministr Plaga s tím, že se MŠMT bude zabývat změnou procesního nastavení tak, aby se žadatelé mohli seznámit s maximem podkladů pro rozhodnutí o přezkumu. V souvislosti s další administrativou týkající se přezkumu ale ministr zároveň upozornil, že úředníci MŠMT musejí už nyní vyřešit 2700 žádostí do 30 dnů.

„Posílení personálních kapacit bych viděl jako žádoucí,“ uvedl proto ministr s ohledem na další výtku ombudsmanky, která se týkala nedostatečného počtu úředníků zabývajících se maturitami.

Co se týká opatření ke zlepšení průběhu maturit, ministerstvo už například zlepšilo komunikaci se studenty, kteří žádají o přezkum zkoušek. Žádosti jsou posuzovány individuálně, úředníci radí, jak žádost správně podat a v případě neúplné žádosti vyzývají žadatele k doplnění. V době, kdy je většina výtek napravena, proto MŠMT považuje plošnou kritiku veřejné ochránkyně práv za zbytečnou.

Vyjádření ministra školství k opatřením k maturitám ve zvuku k využití ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…