MSp: Výtěžek z jarního bazaru oblečení potěší seniory ze Sociálně odlehčovacího centra

19.03.2017 10:40

Ministerstvo spravedlnosti uspořádalo charitativní bazar oblečení a doplňků na podporu Sociálně odlehčovacího centra na pražské Letné. To poskytuje komplexní služby sociální péče spojené s pobytem, stravováním a ošetřovatelskou péči pro seniory na přechodnou dobu. Díky originálním kouskům, které úředníci do bazaru darovali, se podařilo vybrat téměř 17,5 tisíc korun.

MSp: Výtěžek z jarního bazaru oblečení potěší seniory ze Sociálně odlehčovacího centra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Dobročinné akce se úředníci účastnili jako prodávající, kupující a někteří z nich si vyzkoušeli obě role. Pozadu nezůstalo ani vedení ministerstva. Zásluhou všech přítomných tak výtěžek potěší klienty Sociálně odlehčovacího centra, kterým je v průměru 90 let. „Jednou z oblíbených činností našich seniorů je posezení na zahrádce, a proto získané finance použijeme na nákup speciálních vyvýšených truhlíků, květin, zeminy a dalších nezbytných zahradnických potřeb. Navíc nám ministerstvo spravedlnosti přislíbilo i péči o zahradu a v neposlední řadě výzdobu truhlíků, o kterou se postarají vězni z Pankráce,“ řekla koordinátorka dobrovolníků Sociálně odlehčovacího centra Simona Bagarová.

Ministerstvo spravedlnosti tak navazuje na svůj koncept zaměstnávání vězňů, které patří mezi priority šéfa resortu Roberta Pelikána. „Ze zahraničních zkušeností víme, že správné pracovní návyky jsou jednou z hlavních zbraní proti recidivě odsouzených. Celá akce je navíc korunována skvělým finančním výtěžkem,“ dodal ministr Robert Pelikán s tím, že úřad už v minulosti podpořil také nadaci Člověk v tísni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…