MUDr. David Kostka, MBA od 2. 10. 2015 novým generálním ředitelem ZP MV ČR

01.10.2015 10:48

Novým generálním ředitelem největší zaměstnanecké Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP MV ČR) se od 2. října 2015 stane MUDr. David Kostka, MBA. Ve funkci vystřídá Ing. Jaromíra Gajdáčka, Ph.D., MBA, který odchází z vlastního rozhodnutí.

MUDr. David Kostka, MBA od 2. 10. 2015 novým generálním ředitelem ZP MV ČR
Foto: ZP MV ČR
Popisek: Nový generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZP MV ČR) MUDr. David Kostka

Sedmapadesátiletý David Kostka dosud působil v ZP MV ČR ve funkci ředitele odboru strategie a byl statutárním zástupcem generálního ředitele.

Je doktorem medicíny, atestovaným chirurgem. Tuto profesi vykonával jedenáct let. V roce 1997 vstoupil do oblasti zdravotního pojištění. Shodou okolností začínal právě v ZP MV ČR jako ředitel odboru zdravotní politiky.

Postupně působil na manažerských pozicích v dalších zaměstnaneckých zdravotních pojišťovnách. „Fakt, že jsem pracoval jako lékař i jako manažer pojišťovny, mi dává do rukou silný nástroj pro řízení zdravotní pojišťovny - totiž znalost obou prostředí, jak potřeb lékařů, tak i možností pojišťovny. Věřím, že právě tyto znalosti mi pomohou při řízení největší zaměstnanecké zdravotní pojišťovny. Jsem připraven udělat maximum pro další rozvoj ZP MV ČR a především pro zajištění kvalitní a dostupné zdravotní péče jejím klientům,“ uvedl před svým nástupem do funkce generálního ředitele David Kostka.

„Jsem rád, že pojišťovnu přebírám v dobré kondici, prosperující, bez závazků, s nejvyšší efektivitou práce a nejnižšími provozními náklady ze všech zdravotních pojišťoven v ČR a s výrazně přibývajícím počtem klientů,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…