MZ: Ladislav Dušek jmenován staronovým ředitelem ÚZIS ČR

11.10.2017 21:10

S účinností od 1. listopadu 2017 dnes Vláda ČR jmenovala ředitelem Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) České republiky doc. RNDr. Ladislava Duška, Ph.D. Stalo se tak na návrh ministra zdravotnictví Miloslava Ludvíka.

MZ: Ladislav Dušek jmenován staronovým ředitelem ÚZIS ČR
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Docent Dušek zastává funkci ředitele ÚZIS od května 2014. Pod jeho vedením došlo k zahájení rekonstrukce Národního zdravotnického informačního systému, k zahájení vývoje nově modifikovaných či zcela nově novelizovanými právními předpisy včleněných komponent. Například Národního registru hrazených zdravotních služeb, Národního registru zdravotnických pracovníků a dalších,“ říká ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík. „Jmenování Ladislava Duška dává dostatečnou záruku v kontinuitě započatých činností v oblasti restrukturalizace Národního zdravotnického informačního systému a jeho dalšího rozvoje,“ dodává ministr zdravotnictví.

Ladislava Duška jako kandidáta na funkci ředitele ÚZIS schválil také Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Doc. RNDr. Ladislav Dušek, Ph.D. (50) je absolventem Masarykovy univerzity Brno. Dosáhl mnoha vědeckých ocenění, je uznávanou kapacitou v oborech matematická biologie, biostatistika, analýza a hodnocení biologických a klinických dat, aplikace statistických metod v biologii a medicíně a dalších oborech u nás i v zahraničí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…