MŽP od března nabídne veřejnosti informace z papírové úřední desky elektronicky. Na dotykovém panelu

29.02.2016 17:41

Ministerstvo životního prostředí zlepšuje své služby pro veřejnost. Od 1. března nabídne občanům své informace z papírové úřední desky umístěné před vchodem do budovy MŽP nově v elektronické podobě na speciálním dotykovém panelu.

MŽP od března nabídne veřejnosti informace z papírové úřední desky elektronicky. Na dotykovém panelu
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Podobné elektronické desky slouží dnes jak v institucích státní správy, tak i například k informování zákazníků v řadě obchodních center.

Nově instalovaná elektronická úřední deska na ministerstvu vyřeší aktuální problém s nedostatečnou kapacitou staré papírové vývěsky. Stávající úřední deska totiž už nepostačuje na umisťování aktuálních informací kvůli rychle se vyvíjející a měnící legislativě v oblasti životního prostředí či nově zveřejňovaným informacím dle zákona státní službě, který začal platit v loňském roce.

Cílem ministerstva je veřejnosti podobně jako některé jiné instituce veřejné správy (např. městské úřady) snadnou a uživatelsky přátelskou formou zprostředkovat informace, které už nyní mohou najít také na úřední desce na webových stránkách MŽP. Patří mezi ně různé právní předpisy jako například informace o nových či měnících se vyhláškách, průběhu a výsledcích řízení souvisejících s posuzováním záměrů na životní prostředí, tzv. EIA, a mnoho dalších.

Novou dotykovou elektronickou desku najdou občané hned vpravo u vchodu do budovy ministerstva. Stávající papírové vývěsky z vnější strany MŽP resort využije k zveřejňování dalších pro veřejnost užitečných informací z dění v o oblasti životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…